maalisk. 21, 2018

​Lindorffin myynti Lowellille saatiin päätökseen

Euroopan johtaviin luotonhallinnan palveluyhtiöihin kuuluva Lowell on saanut päätökseen kaupan, jonka myötä Lindorffin liiketoiminta Suomessa siirtyy uudelle omistajalle yhdessä neljän muun Pohjoismaisen liiketoimintayksikön kanssa.
caption
Lowell on Suomessa uusi, kunnianhimoinen luotonhallinnan palveluyritys, jonka toimintakenttä kattaa Euroopan kypsimmät ja data-pohjaisimmat luottomarkkinat.

 

Euroopan johtaviin luotonhallinnan palveluyhtiöihin kuuluva Lowell on saanut päätökseen kaupan, jonka myötä Lindorffin liiketoiminta Suomessa, Ruotsissa, Tanskassa ja Virossa sekä Intrum Justitian liiketoiminta Norjassa siirtyvät Intrumilta uudelle omistajalle.

Kaupan myötä Lowellista tulee Euroopan toiseksi suurin luotonhallinnan palveluyritys, jolla on johtava markkina-asema kolmella suurimmalla, edistyneimmällä ja säännellyimmällä luottomarkkinalla: Iso-Britanniassa, Saksassa sekä Pohjoismaissa. Tämä tarjoaa yhtiölle hyvät mahdollisuudet kasvuun.

Suomen Lindorffilla ja muilla myydyillä yksiköillä on markkinajohtajan asema erityisesti finanssiyhtiöiden luotonhallinnan palvelukumppanina. Siihen yhdistyy nyt Lowellin data-analytiikan osaaminen sekä kokemus vastuullisesta perinnästä Euroopan suurilta kuluttajamarkkinoilta.

”Lowell on kasvanut viime vuosina nopeasti, ja tapanamme on yhdistää paikallinen osaaminen ja suhteet erittäin ammattitaitoiseen konsernitiimiin. Lowelliin liittyy nyt viisi hyvin johdettua liiketoimintayksikköä, joilla on paljon potentiaalia kasvuun ja markkinaosuuksien kasvattamiseen”, Lowell Groupin pääjohtaja James Cornell sanoo.

“Liitymme mielellämme osaksi Lowellia ja odotamme, että pääsemme tarjoamaan asiakkaillemme edellä käyviä palveluita. Jaamme samat arvot ja tavoitteen tehdä luotonannosta toimivampaa kaikille. Kaikilla markkinoilla Pohjoismaissa on kasvumahdollisuuksia, joihin haluamme tarttua”, Lowellin Pohjoismaiden johtaja Trond Brandsrud sanoo.

Lowellilla ei ole ollut toimintaa Suomessa ennen yrityskauppaa.

”Lowell on kunnianhimoinen palveluntarjoaja, jonka toimintakenttä kattaa Euroopan kypsimmät ja data-pohjaisimmat luottomarkkinat. Tavoitteenamme on keskittyä data-analytiikkaan, kuluttajaymmärryksen lisäämiseen ja tuotteiden kehittämiseen Pohjoismaiden innovatiivisessa ympäristössä. Osana Lowellia meillä on ainutlaatuinen mahdollisuus ja kyvykkyys luoda uusia ratkaisuja, kasvaa ja kehittää luottojen hallinnan keinovalikoimaa ja palveluja Suomessa”, sanoo Lindorff Suomen toimitusjohtaja Tuija Keronen.

Lisätietoja

Tuija Keronen, toimitusjohtaja, Lindorff Suomi
Yhteydenotot viestinnän kautta:
Jenni Siimesvaara, puh. 050 362 4475

Lowell Group lyhyesti

Lowell on yksi Euroopan suurimmista luotonhallinnan palveluyhtiöistä, jonka tavoitteena on tehdä luotonannosta toimivampaa kaikille. Yhtiöllä on toimintaa Iso-Britanniassa, Saksassa, Itävallassa, Sveitsissä, Tanskassa, Norjassa, Suomessa, Ruotsissa ja Virossa.

Lowellin toiminnassa yhdistyy data-analytiikan osaaminen, kestävä riskienhallinta sekä vastuullinen kuluttajien palveleminen. Palvelutarjoomaan kuuluvat laaja-alaiset perinnän palvelut, saatavien osto, informaatiopalvelut sekä liiketoimintaprosessien ulkoistuspalvelut.

Lowell muodostettiin vuonna 2015, kun Iso-Britannian ja Saksan markkinajohtajat Lowell Group ja GFKL Group yhdistyivät. Vuonna 2018 Lowell sai päätökseen liiketoimintayksiköiden oston Intrumilta, jolla on markkinajohtajan asema Pohjoismaissa. Lowellin omistavat kansainvälinen pääomasijoitusyhtiö Permira ja Ontario Teachers’ Pension Plan -eläkeyhtiö. Lisätietoa: www.lowell.com

;