kesäk. 26, 2020

Lowell ottaa alan ensimmäisenä yrityksille käyttöön Suomi.fi:n valtuutuspalvelun

Lowell ottaa ensimmäisenä luotonhallintayhtiönä käyttöön Suomi.fi: Valtuudet-palvelun Oma Lowellia käyttäville yritysasiakkailleen.
caption

 

 

Suomi.fi-valtuuksissa yritys tai yhteisö voi valtuuttaa henkilön, yrityksen tai yhteisön asioimaan sen puolesta ja henkilö voi myös pyytää yritykseltä tai yhteisöltä asiointivaltuuden. Palvelua ylläpitää Digi- ja viestintävirasto.

 

Oma Lowellin uusi kirjautumistapa perustuu vahvan tunnistamisen ja Suomi.fi Valtuudet-palvelusta tarkistettavan asiointioikeuden yhdistelmään. Tunnistautumisen jälkeen henkilön asiointioikeus perintäasioissa tarkistetaan Suomi.fi-palvelun avulla perusrekistereistä (Kaupparekisteri,  Yritys- ja yhteisötietojärjestelmästä tai yhdistysrekisteristä) ja valtuusrekisteristä. Onnistuneen tarkistuksen jälkeen asiakas voi tietoturvallisesti katsoa ja käsitellä kaikkia yrityksen tai organisaation perintäasioita, jotka ovat saatavilla Lowellin verkkopalvelussa.

 

Valtuutus- palvelua pilotoidaan ensin perintäpuolella asioiville yritysasiakkaille ja laajennetaan myöhemmin koko Oma Lowell -verkkopalveluun.

;