Whistleblowing

Whistleblowing

Lowell tarjoaa työntekijöilleen uuden tavan tehdä ilmoitus väärinkäytöksestä (whistleblow) ilmoittajansuojelulain mukaan. Tällä tarkoitetaan käytännössä, että työntekijä voi raportoida havaitsemastaan epäkohdasta EU-direktiivien ja Suomen lain mukaisesti.

Lowell on valinnut järjestelmätoimittajaksi EQS:n ja heidän järjestelmänsä BKMS:n. Järjestelmä on sertifioitu ja yksi markkinoiden turvallisimmista whistleblower-järjestelmistä, joka myös täyttää kaikki EU-direktiivin vaatimukset.

Ensimmäisessä vaiheessa lanseeraamme tiedot ja tekstit whistleblower - kanavassa englanniksi. Käännökset muille pohjoismaisille kielille tulevat seuraavassa vaiheessa. Vaikka kanavan kieli on alkuun englanti, voi raportin kirjoittaa siitä huolimatta suomeksi.

Sisäisen ilmoituskanavan lisäksi ilmoitus on mahdollista tehdä myös kirjeellä tai fyysisessä tapaamisessa. Ohjeet miten toimia näissä tilanteissa löydät Whistleblower-menettelystä.

Sisäiseen ilmoituskanavaan pääset, käytämällä alla olevaa linkkiä:

https://www.bkms-system.com/lowell-nordics

Suosittelemme että kopiot linkin tai kirjoitat sen suoraan selaimeen.

Ilmoitus viranomaisille

Lowell kannustaa ensisijaisesti sisäisen kanavan käyttöön, mutta ilmoitus on mahdollista tehdä myös oikeuskanslerinviraston keskitettyyn ilmoituskanavaan.

Alla olevasta linkistä pääset tutustumaan tarkemmin oikeuskansleriviraston tietoihin ja ohjeisiin ilmoituskanavan käytöstä.

Tietoa ja ohjeita viranomaisille | Valtioneuvoston oikeuskansleri (suomeksi)

Information och anvisningar för myndigheterna | Justitiekanslern i statsrådet (oikeuskansleri.fi) (ruotsiksi)

Oikeuskanslerin ilmoituskanavaan pääset seuraavasta oikeuskansleriviraston linkkistä:

https://turvaviesti.gov.fi/ilmoituskanava-rapporteringskanal

;