maalisk. 9, 2017

Verkko-ostaminen laskulla ja erämaksulla yleisintä Pohjois-Suomessa

Laskulla maksetut verkko-ostokset jatkavat haja-asutusalueilla postimyynnin perinnettä.
caption

 

Laskulla maksetut verkko-ostokset jatkavat haja-asutusalueilla postimyynnin perinnettä

Kun verrataan Lindorffin laskulla tai erämaksulla verkko-ostoksia tehneitä kaikkiin alueella asuviin täysi-ikäisiin, innokkaimpia ostajia ovat Lapissa ja Pohjois-Pohjanmaalla asuvat. Tiedot käyvät ilmi tuoreesta Lindorff Analyysi -julkaisusta.

Pohjois-Pohjanmaalla laskuun perustuva verkko-ostaminen oli 22 % ja Lapissa jo 32 % yleisempää kuin Suomessa keskimäärin. Eniten verkosta hankitaan kodintekstiileitä ja -elektroniikkaa, sisustustuotteita sekä tietokoneita ja viihde-elektroniikkaa.

”Verkkokauppa paikkaa haja-asutusalueilla palveluverkoston puutteita ja tuo erikoistavarat ihmisten ulottuville. Lisäksi laskutukseen perustuvalla etämyynnillä on pitkät perinteet, ja lasku on asukkaille tuttu ja luotettu maksutapa. Ihmiset kokevat laskun myös oman talouden hallinnan kannalta turvalliseksi maksutavaksi”, tuotepäällikkö Elina Gustafsson Lindorffista sanoo.

Keskitasoa useammin verkko-ostoksia laskulla tai erämaksulla tekivät myös Kainuussa (+ 9 %), Etelä-Pohjanmaalla (+ 8 %), Satakunnassa (+ 7 %) ja Keski-Pohjanmaalla (+ 6 %) asuvat.

Ahvenanmaalla ostoksia tehtiin maksutavalla 32 % ja Pohjanmaalla 18 % harvemmin kuin Suomessa keskimäärin. Hieman keskitasoa harvinaisempaa verkko-ostaminen laskulla tai erämaksulla oli myös Varsinais-Suomessa (– 10 %), Etelä-Karjalassa (– 11 %) sekä Etelä-Savossa (– 5 %).

Kymmenen suurimman kaupungin vertailussa Oulu sijoittui selvästi kärkeen: oululaiset olivat 22 % aktiivisempia verkko-ostajia lasku- ja erämaksutavalla kuin suomalaiset keskimäärin.

Lindorff Analyysissa julkaistu tarkastelu perustuu Lindorffin lasku- ja erämaksutavalla verkko-ostoksia vuonna 2016 tehneiden asukkaiden osuuteen kaikista maakunnassa asuvista täysi-ikäisistä. Voit ladata Lindorff Analyysin tilastoineen yhteystiedot jättämällä.

Lisätietoja

Elina Gustafsson, tuotepäällikkö, Lindorff Oy
puh. 050 566 1535

Jenni Siimesvaara, Head of Marketing
puh. 050 362 4475

;