Hero image
PUHUTAAN LUOTOLLA MAKSAMISESTA

Puhutaan luotoista - on Lowellin oppilaitoksille tuottama opetusmateriaali. Materiaali on koottu tälle sivulle ja se on ilmaiseksi ladattavissa ja hyödynnettävissä.

Opettajan opas

Puhutaan luotoista- Lowell haluaa lisätä nuorten tietämystä velalla maksamisesta ja ehkäistä ylivelkaantumisen riskiä. Yhä useammat nuoret velkaantuvat nopeasti ja päätyvät maksamattomien laskujen noidankehään. Tämä koulumateriaali soveltuu yhden tunnin opetukseen ja se on suunnattu yläkouluille ja lukioille.

Materiaali keskittyy luotolla maksamiseen, verkkokauppoihin, sosiaaliseen mediaan ja ylivelkaantumiseen. Se koostuu PowerPoint-esityksestä, lyhytelokuvasta ja luokkahuoneessa tehtävistä harjoituksista.

Toivomme, että materiaalista on sinulle iloa & hyötyä!

Lataa opas tästä

Powerpoint -esitys ja video

Esitys sisältää yhteensä 25 diaa ja alkaa n. 2 minuutin pituisella videolla. Dioissa on faktoja ylivelkaantumisesta ja velkaantumisen yleisimmistä syistä. Dioissa käydään myös läpi termejä kuten kulutusluotto, luotto ja korko 

Lataa esitys tästä

Kysely

Kysely koostuu kysymyksistä, joiden tarkoituksena on lisätä tuntemusta ja tietoa vaikutus- ja toimintatavoista digitaalisessa kulutus- ja luottoyhteiskunnassa. 

Lataa kysely tästä

Keskustelukortit

Korteissa on kysymyksiä luotosta, verkkokaupastaja kulutuksesta. 

Lataa keskustelukortit tästä