jouluk. 15, 2016

Lindorff ja Intrum Justitia yhdistävät voimansa

Lindorff ja Intrum Justitia ovat ilmoittaneet aikeestaan yhdistyä johtavaksi luotonhallinnan palveluyritykseksi. Uusi yhtiö toimii 23 maassa ympäri Euroopan.
caption
Klaus-Anders Nysteen ja Mikael Ericson

 

Lindorff ja Intrum Justitia ovat ilmoittaneet aikeestaan yhdistyä johtavaksi luotonhallinnan palveluyritykseksi

Yhdistymissopimuksella on syntymässä johtava luotonhallinnan palvelutarjoaja Eurooppaan. Uusi yhtiö muodostuu yli 8 000 ammattimaisesta ja sitoutuneesta työntekijästä, jotka palvelevat asiakkaita 23 maassa eri puolilla Eurooppaa. 

Lindorff ja Intrum Justitia ovat Suomessa johtavia palveluntarjoajia laskutuksen ja perinnän sekä luottopäätös- ja maksutapapalvelujen alueilla. Voimien yhdistäminen palvelee sekä paikallisesti että kansainvälisesti toimivia asiakkaita, jotka hyötyvät Euroopan laajuisesta palveluverkostosta, vahvemmasta palvelutarjoomasta, innovaatioista sekä lain ja eettiset vaatimukset täyttävästä perinnästä. 

– Molemmat yhtiöt pyrkivät alan markkinajohtajiksi, ja jakavat uskon siihen, että voimme toiminnallamme edistää vakaata taloutta Euroopassa. Molemmat yhtiöt ovat myös olleet edelläkävijöitä alan liiketapojen ohjaamisessa oikeudenmukaiseen, kunnioittavaan ja sääntelyvaatimukset täyttävään suuntaan, sanoo Intrum Justitian toimitusjohtaja  Mikael Ericson.

– Yhtiöt täydentävät toisiaan sekä maantieteellisesti että asiakasosaamisellaan. Yhdistyminen vahvistaa paikallista läsnäoloa ja luo yhdenmukaisen kansainvälisen alustan, jonka avulla voimme paremmin palvella sekä pieniä että suuria asiakkaita, sanoo Lindorff Groupin toimitusjohtaja  Klaus-Anders Nysteen.

Yhteinen pohjoismainen historia ja yhdenmukaiset arvot ovat Lindorffin ja Intrum Justitian yhdistymisen vahva perusta. Pohjoismaat ja Suomi tulevat olemaan jatkossakin yhtiölle keskeinen ja tärkeä markkina-alue.

Yhdistyminen vahvistuu ensi vuonna

Intrum Justitian osakkeenomistajat hyväksyivät yhdistymissopimuksen 14.12. Yhdistymisen toteutuminen edellyttää vielä hyväksyntää Euroopan kilpailuviranomaisilta. Tavoitteena on, että yhdistyminen saatetaan päätökseen vuoden 2017 toisella neljänneksellä.

Siihen asti Lindorff jatkaa toimintaa ja palvelee asiakkaita kuten aikaisemminkin. Myös yhtiöiden johto jatkaa yhdistymisen vahvistumiseen saakka nykyisessä kokoonpanossa.

Lue lehdistötiedote 14.11.2016 Lindorff Groupin sivuilta 

Lisätietoja

Jenni Siimesvaara, Head of Marketing
puh. 050 362 4475

Lindorff Suomessa:

  • Liikevaihto 81 miljoonaa euroa (2015)
  • Henkilöstöä 500
  • Perustettu Norjassa 1898. Toiminut Suomessa vuodesta 1966.
  • Kansainvälisesti 4 400 työntekijää Pohjoismaissa, Espanjassa, Saksassa, Italiassa, Baltian maissa, Puolassa, Venäjällä ja Alankomaissa.

Intrum Justitia:

  • Liikevaihto 71 miljoonaa euroa (2015)
  • Henkilöstöä yli 400
  • Perustettu Tukholmassa 1923
  • Kansainvälisesti 4 000 työntekijää Pohjoismaissa, Itävallassa, Belgiassa, Virossa, Saksassa, Alankomaissa, Puolassa, Italiassa, Espanjassa, Portugalissa, Irlannissa, Slovakiassa, Tšekeissä, Ranskassa, Sveitsissä, Isossa-Britanniassa ja Unkarissa.
;