marrask. 2, 2017

Lindorff Suomelle uusi omistaja

Intrum on sopinut myytävien liiketoimintojen kaupasta uudelle omistajalle, Lowell Groupille. Myynti koskee Lindorffin liiketoimintoja Suomessa, Ruotsissa, Virossa ja Tanskassa sekä Intrum Justitian liiketoimintaa Norjassa.
caption

 

Lowell Group on yksi Euroopan johtavista luotonhallinnan toimijoista. Yhtiöllä on 3 100 työntekijää neljässä maassa: Iso-Britanniassa, Saksassa, Itävallassa ja Sveitsissä. Ennen tätä kauppaa Lowellilla ei ole ollut toimintaa Pohjoismaissa.

”Uudella omistajallamme on vahva asema Euroopan suurimmilla kuluttajamarkkinoilla, ja erinomaista osaamista luotonhallinnan, data-analytiikan ja asiakaspalvelun alueilla. Lowell on meille erinomainen omistaja, joka pystyy tukemaan kasvuamme ja kuluttajalähtöisten palveluiden kehittämistä Suomessa. Olemme innoissamme mahdollisuudesta päästä osaksi yhtiötä”, sanoo Lindorff Suomen toimitusjohtaja Tuija Keronen.

Kauppa vaatii Euroopan komission hyväksynnän, ja se saadaan päätökseen vuoden 2018 ensimmäisellä puoliskolla. Lindorffin palvelut kaikilla luotonhallinnan ja laskutuksen palvelualueilla jatkuvat normaalisti, eikä kaupalla ole henkilöstövaikutuksia Suomessa.

Euroopan komissio hyväksyi kesäkuussa Intrum Justitian ja Lindorff Groupin yhdistymisen sekä ehdotuksen, jonka myötä Lindorffin liiketoiminta Suomessa myydään uudelle omistajalle yhdessä neljän muun pohjoismaisen liiketoiminnan kanssa.

Myynnillä varmistetaan, että kilpailu markkinoilla säilyy. Myytävien liiketoimintojen yritysarvo on 730 miljoonaa euroa. Lowellin pääomistajia ovat pääomasijoitusyhtiö Permira Funds sekä Ontario Teachers’ Pension Plan -eläkeyhtiö.

Lue myös lehdistötiedote Intrumin sivuilta: Intrum divests business units to Lowell for EUR 700 million 2.11.2017

Lisätietoja

Tuija Keronen, toimitusjohtaja, Lindorff Suomi
Yhteydenotot viestinnän kautta:
Jenni Siimesvaara, puh. 050 362 4475

;