toukok. 18, 2017

​Lindorffin ja Intrumin yhdistymissuunnitelmaan muutosehdotus

Lindorffin ja Intrumin yhdistymissuunnitelmaan on jätetty muutosehdotus, jonka toteutuessa Lindorff Suomen liiketoiminta myytäisiin uudelle omistajalle.
caption

 

Lindorffin ja Intrumin yhdistymissuunnitelmaan on jätetty muutosehdotus, jonka toteutuessa Lindorff Suomen liiketoiminta myytäisiin uudelle omistajalle

Lindorff ja Intrum Justitia kertoivat marraskuussa 2016 aikeestaan yhdistyä uudeksi, markkinoiden johtavaksi luotonhallinnan palveluyritykseksi. Yhdistymisilmoituksen jälkeen Euroopan komissio on selvittänyt kilpailutilannetta varmistaakseen, että kilpailu markkinoilla säilyy kahden suuren toimijan yhdistyessä.

Komission tekemän selvityksen mukaan markkina Pohjoismaissa ja Baltiassa olisi Lindorffin ja Intrum Justitian yhdistyessä liian keskittynyt. Nykyinen omistajamme Nordic Capital on siksi jättänyt komissiolle ehdotuksen, jonka toteutuessa Lindorffin koko liiketoiminta Suomessa, Ruotsissa, Tanskassa ja Virossa myytäisiin uudelle omistajalle. Myynti koskee myös Intrum Justitian liiketoimintaa Norjassa.

Euroopan komissio arvioi seuraavaksi, onko ehdotettu toimenpide riittävä. Markkinoiden testauksen jälkeen komission lopullista päätöstä odotetaan 12.6.2017 mennessä. Tavoitteena on, että yhdistyminen saatetaan päätökseen kesäkuun loppuun mennessä.

Jos Euroopan komissio hyväksyy ehdotuksen, Lindorffin liiketoiminnoille Suomessa aletaan etsiä sopivaa ostajaa. Tavoitteena on löytää uusi omistaja kuuden kuukauden kuluessa. Myynnin toteutuessa Lindorff jatkaa Intrum Justitian kilpailijana kuten tähänkin asti.

Lindorff Suomen toiminta ja asiakassopimukset jatkuvat normaalisti. Lindorff on sitoutunut jatkamaan työtä asiakkaiden eteen ja kehittämään palveluitaan, vaikka omistaja vaihtuisikin. Lindorff tulee olemaan jatkossakin vahva luotonhallinnan palveluyritys Suomessa nykyisillä ja kehittyvillä palveluillaan.

Lue myös lehdistötiedote 18.5.2017 Lindorff Groupin sivuilta

Lisätietoja

Tuija Keronen, toimitusjohtaja, Lindorff Suomi
Yhteydenotot viestinnän kautta:
Jenni Siimesvaara, puh. 050 362 4475

;