marrask. 3, 2017

Lindorffin liiketoiminnalle uusi omistaja

Lindorffin Suomen liiketoiminta myydään yhdessä neljän muun pohjoismaisen liiketoimintayksikön kanssa uudelle omistajalle, Lowell Groupille.
caption
Lowell on meille erinomainen omistaja, joka pystyy tukemaan kasvuamme ja kuluttajalähtöisten palveluiden kehittämistä Suomessa, Tuija Keronen sanoo.

 

Laskutus- ja perintäyhtiö Lindorff Suomen liiketoiminta myydään yhdessä neljän muun pohjoismaisen liiketoimintayksikön kanssa uudelle omistajalle, Lowell Groupille

Intrum myy Lindorffin liiketoiminnot Suomessa, Ruotsissa, Virossa ja Tanskassa sekä Intrum Justitian liiketoiminnan Norjassa uudelle omistajalle, Lowell Groupille. Yrityskaupasta sovittiin 2.11.2017.

Lowell Group on yksi Euroopan johtavista luotonhallinnan toimijoista. Yhtiöllä on 3 100 työntekijää neljässä maassa: Iso-Britanniassa, Saksassa, Itävallassa ja Sveitsissä. Ennen yritysostoa Lowellilla ei ole ollut toimintaa Pohjoismaissa.

”Uudella omistajallamme on vahva asema Euroopan suurimmilla kuluttajamarkkinoilla, ja erinomaista osaamista luotonhallinnan, data-analytiikan ja asiakaspalvelun alueilla. Lowell on meille erinomainen omistaja, joka pystyy tukemaan kasvuamme ja kuluttajalähtöisten palveluiden kehittämistä Suomessa. Olemme innoissamme mahdollisuudesta päästä osaksi yhtiötä”, sanoo Lindorff Suomen toimitusjohtaja Tuija Keronen.

Kauppa vaatii vielä Euroopan komission sekä muiden viranomaisten hyväksynnän, ja se saadaan päätökseen vuoden 2018 ensimmäisellä puoliskolla. Lindorffin palvelut kaikilla luotonhallinnan ja laskutuksen palvelualueilla jatkuvat normaalisti, eikä kaupalla ole henkilöstövaikutuksia Suomessa.

Euroopan komissio hyväksyi kesäkuussa Intrum Justitian ja Lindorff Groupin yhdistymisen Euroopassa sillä edellytyksellä, että Lindorffin liiketoiminta Suomessa myydään uudelle omistajalle yhdessä neljän muun pohjoismaisen liiketoiminnan kanssa. Myynnillä varmistetaan, että kilpailu kyseisillä markkinoilla säilyy. 

Myytävien liiketoimintojen yritysarvo on 730 miljoonaa euroa. Lowell Groupin pääomistajia ovat pääomasijoitusyhtiö Permira Funds sekä Ontario Teachers’ Pension Plan -eläkeyhtiö.

Lue myös lehdistötiedote Intrumin sivuilta: Intrum divests business units to Lowell for EUR 700 million 2.11.2017

Lisätietoja

Tuija Keronen, toimitusjohtaja, Lindorff Suomi
Yhteydenotot viestinnän kautta:
Jenni Siimesvaara, puh. 050 362 4475

;