Hero image

Helppo ja aina auki – luoton­hal­linnan palve­lu­ka­na­vassa asiointi sujuu

Lowellin Access-palvelussa yritys näkee laskutuksen ja perinnän kokonaistilanteet yhdellä silmäyksellä. Palvelu-uudistuksen yhteydessä on satsattu turvallisuuteen ja mahdollistettu joustavammat käyttöoikeudet.

Lowellin Access-verkkopalvelussa käyttäjä näkee yrityksensä laskutus- ja perintätoimeksiantojen tiedot reaaliaikaisesti ja kootusti. Yritysasiakkaat arvostavat toimivaa verkkopalvelua ja käyttävät sitä ahkerasti: kuukauden aikana Accessiin kirjaudutaan noin 12 000 erillistä kertaa.

– Access-palvelun ajatuksena on, että yritykset saavat itse haettua kaikki tarpeelliset raportit ja tiedot sähköisesti, nopeasti ja helposti yhdestä paikasta, digitaalisten palveluiden kehittämisestä vastaava Tanja Ylänen tiivistää.

Accessissa on mahdollista hoitaa suurin osa yrityksen laskutukseen ja perintään liittyvistä asioista yhdellä kirjautumisella. Tämä helpottaa yrityksissä merkittävästi muun muassa asiakaspalvelijoiden ja reskontranhoitajien tehtäviä.

Palvelun ulkoasu muuttui touko-kesäkuun vaihteessa Lowellin ilmeen mukaiseksi. Toiminnallisuudet pysyivät ennallaan, mutta kirjautumisen osoite vaihtui.

– Säännöllisten käyttäjien kannattaakin päivittää kirjanmerkkeihinsä osoite https://access.lowell.com, Ylänen vinkkaa.

Luotonhallinnan palveluportaalissa voi hoitaa laskutukseen ja perintään liittyviä asioita silloin, kun itselle parhaiten sopii.

Turvallinen ja nopea kontakti
Tällä hetkellä noin puolet Lowellin asiakaspalveluun tulevista yritysasiakkaiden yhteydenotoista tulevat Accessin kautta, loput puhelimitse tai sähköpostilla. Tanja Ylänen arvioi, että suosion syynä on palvelun turvallisuus ja helppokäyttöisyys. Samaan laskuun liittyvät viestit, kommentit ja aiemmat toimenpiteet ovat kaikki nähtävillä yhdellä silmäyksellä, ja liitetiedostot liikkuvat palvelussa kätevästi.

– Viestin voi liittää aina tiettyyn laskuun tai toimeksiantoon. Silloin asiakaspalvelija näkee suoraan, mistä on kyse, ja pääsee tarvittaessa helposti tarkastelemaan aiempia tapahtumia.

Loppuvuodesta 2018 Access-palvelussa avautui mahdollisuus keskustella asiakaspalvelijoiden kanssa chatissa asiakaspalvelun ollessa avoinna. Viesteihin vastaavat samat asiantuntijat kuin muissakin kanavissa.

– Chatin kautta on tullut puolessa vuodessa lähes 1 000 yhteydenottoa, Tanja Ylänen kertoo. – Pyydämme chat-palvelutilanteista aina myös palautetta, ja käyttäjien kommenttien perusteella voimme kehittää palvelua ja prosessejamme.

Pikaviestien lisäksi Accessissa kulkevat toki perinteisemmätkin viestit käyttäjän ja asiakaspalvelun välillä. Niiden lähettäminen onnistuu myös asiakaspalvelun aukioloaikojen ulkopuolella.

Access-käyttäjän oikeudet laajenevat
Access-palvelun ilme muuttui, mutta se siirrettiin myös uudelle alustalle. Uusi tekninen ympäristö mahdollistaa tulevaisuudessa ominaisuuksia, joita palvelun käyttäjät ovat toivoneet.

Todennusteknologian päivitysten myötä yritysten pääkäyttäjät voivat loppuvuodesta 2019 alkaen hallinnoida itse oman yrityksensä käyttäjiä: he voivat siis lisätä ja poistaa käyttöoikeuksia. Vielä hetken tähän tarvitaan kuitenkin asiakaspalvelukontakti.

– Myös niin kutsutun federaation rakentaminen on nyt mahdollista, Ylänen kertoo. – Se tarkoittaa, että yritys voi yhdistää palvelunsa Access-kanavaan niin, että kirjautuminen hoituu yrityksen sisäisillä käyttäjätunnuksilla – siis samoilla, joilla kirjaudutaan omaan työsähköpostiin.

Myös palautekanavan käyttökokemusta helpotetaan.

– Uudistukset mahdollistavat yhä itsenäisemmän palvelukokonaisuuden hallinnan. Tavoitteena on, että jatkossa Accessin kautta voisi helposti hoitaa kaikki perintään ja laskutukseen liittyvät asiat, vaikka puhelinpalvelumme ja sähköpostikontaktointi toki säilyvät jatkossakin.

 
Access-palvelussa hoituvat laskutuksen ja perinnän juoksevat asiat

  • Kokonaiskuva laskutuksen ja perinnän tilanteesta yhdellä silmäyksellä
  • Haut ja tietojen tarkastelu esimerkiksi toimeksiannon tai laskun numerolla
  • Mahdollisuus syöttää esimerkiksi hyvityslaskuja ja toimeksiantoja
  • Raportointi ja raporttipohjat eri tilanteisiin
  • Luottopäätösten käsittely, luottotietopalvelut ja luottotietojen haku luottopäätösten tueksi
  • Turvallinen ja helppo viestintä asiakaspalvelijoiden kanssa
  • Turvallinen chat-yhteys asiakaspalvelijaan maanantaista perjantaihin klo 9–15.

Tunnukset hukassa? Ota yhteyttä Lowellin myyntiin. Tunnusasiat ratkeavat nopeimmin puhelimitse: 010 2700 534.