Lowell laskutus- ja reskontrapalvelu

Laskutus ja reskontra

Jos ulkoistat myyntireskontran 90-prosenttisesti, saat vain 50-prosenttisen hyödyn. Laskutuksen ja reskontran ulkoistamiseen kannattaakin panostaa.

Tehosta myyntilaskutustasi

Suomalainen luottoyhteiskunta perustuu laskulla myymiseen: tuote tai palvelu toimitetaan en­sin, ja lasku siitä lähtee perässä. Jokainen lähetetty lasku sitoo yrityksen käyttöpääomaa laskun maksuajan verran, joten on tärkeä varmistua siitä, että myyntisaamiset myös kotiutuvat ajallaan. Toimivassa laskutusprosessissa myyntireskontra on virheetön ja ajantasainen, ja laskutusprosessia viedään joka päivä tehokkaasti eteenpäin.

Laskutuksen ja myyntireskontran hoitaminen ovat harvoin yrityksen ydinosaamista. Tämän vuoksi toimintojen kokonaisvaltainen ulkoistaminen kumppanille tuo merkittävästi hyötyä ja kustannussäästöä. Mitä ulkoistamisessa kannattaa sitten huomioida, jotta saavutetaan paras mahdollinen lopputulos?

Ulkoista laskutus ja reskontra onnistuneesti

Huomioi nämä, kun mietit laskutuksen ja myyntireskontran ulkoistamista:

  • Mieti, mitä hyötyjä ulkoistamisella tavoitellaan: tavoitteletko kustannussäästöjä, tehokkaampia prosesseja vai resurssien vapauttamista ydinliiketoimintaan?
  • Aseta selkeät tavoitteet: tällöin voit varmistua, että ulkoistaminen tukee yrityksesi strategiaa.
  • Varmista kumppanin osaaminen: markkinoilla on tarjolla useita erilaisia laskutusratkaisuja, joten on tärkeää löytää kumppani, joka kykenee vastaamaan tarpeisiisi ja tukemaan liiketoimintaasi.
  • Varmista yhteistyön sujuvuus: palvelun sisällöstä kannattaa sopia yksityiskohtaisesti etukäteen, jotta voit keskittyä yhteistyön johtamiseen ja kehittämiseen.

Laskutuksen läpi kulkee koko yrityksen liikevaihto, joten on tärkeää huomioida edellä mainitut asiat, jotta asetetut tavoitteet saavutetaan. Ulkoistamalla laskutuksesi sinulle parhaiten sopivalle kumppanille laskutusprosessisi tehostuu, nopeutat kassavirtaasi tuntuvasti ja parannat myyntilaskutuksen ennustettavuutta.

Miksi laskutuksen ulkoistaminen Lowellille kannattaa?

Keskity ydinliiketoimintaasi ja tehosta kassankiertoasi laskutus- ja reskontrapalvelumme avulla:

  • Ainutlaatuinen toimintamalli: jokainen laskutusprosessin osa mietitään yhdessä yrityksesi liiketoimintastrategiaa tukevaksi.
  • Saumaton kokonaisuus: ulkoistettavat osa-alueet toimivat yhtenäisenä palvelukokonaisuutena laskun lähetyksestä maksamisen asiakaspalveluun sekä muistutukseen ja perintään asti.
  • Palvelun räätälöitävyys: laskutus voidaan räätälöidä yrityksesi tarpeisiin sopivaksi, mutta suurin hyöty saadaan täysimääräisellä ulkoistamisella.
  • Kokonaisvaltainen palvelu: hoidamme puolestasi maksamisen asiakaspalvelun, myyntireskontran, muistutuksen ja perinnän sekä laskupohjien ylläpidon ja laskuaineistojen toimittamisen tulostuksesta arkistointiin asti. Laskutus ja myyntireskontra hoidetaan täysimääräisenä eikä tarvetta varjoreskontralle ole.
  • Alan parasta palvelua: pitkä kokemuksemme laskutuspalveluiden parissa takaa asiakkaillesi asiantuntevaa asiakaspalvelua ja joustavia maksuratkaisuja kaikissa maksamisen vaiheissa.
  • Kustannushyödyt jatkuvasta parantamisesta: jo yhden päivän tehostaminen kassankierrossa tuo yritykselle merkittäviä kustannussäästöjä, mutta pitkällä aikavälillä vielä merkittävämpää on yhteistyön kehittäminen kaikissa laskun elinkaaren vaiheissa.

Toi­mivan ja läpinäkyvän laskutus- ja myyntireskontraprosessin rakentaminen vaatii nykyisen toiminnan kriittistä tarkastelua ja avointa keskustelua siitä, miten jokaista vaihetta luottopäätöksestä saatavien myyntiin asti lähdetään kehittämään. 

Autamme mielellämme kehittämään yrityksesi laskutusta ja myyntireskontraa!